Airco reparatie

Koelt de airco van uw auto of bedrijfswagen niet meer goed? Is uw airco kapot of verspreidt deze een onaangename geur? Dan is airco reparatie waarschijnlijk noodzakelijk.

Voor airco reparatie bent u bij Mastenbroek Auto's aan het juiste adres. Als uw airco niet meer goed koelt, kapot is of een onaangename geur verspreidt, is airco reparatie of -service noodzakelijk. Bij Mastenbroek Auto's kunnen we airco-reparaties uitvoeren voor alle merken en modellen. We maken gebruik van de beste aircoservice-apparatuur van Bosch, en onze technici stellen snel de juiste diagnose. Hierdoor kunnen we de airco efficiënt en deskundig repareren.

Wanneer is airco reparatie nodig?

Veel aircoproblemen kunnen door Mastenbroek Auto's worden opgelost zonder dure reparaties. Klachten zoals een airco die niet meer koud genoeg is of een muffe geur kunnen vaak verholpen worden door de airco bij te vullen of te reinigen. Een juiste diagnose is hierbij essentieel. Met onze Bosch aircoservice-apparatuur kunnen we snel vaststellen wat er aan de hand is. Dit is belangrijk omdat airco-reparaties kostbaar kunnen zijn. Vaak kan Mastenbroek Auto's problemen met de airco oplossen zonder onnodige kosten. Als de airco echter volledig stopt met werken, is reparatie vaak de enige oplossing.

Welke airco-reparaties kunnen nodig zijn?

Als de airco volledig niet meer functioneert, kunnen de volgende drie problemen optreden:

  • Kapotte compressor:
    Dit is een veelvoorkomend probleem. De compressor kan beschadigd raken als er te lang met te weinig koelmiddel is gereden. Aangezien de compressor een duur onderdeel is, is het belangrijk om tijdig een aircoservice uit te laten voeren. Bij een kapotte compressor moet deze worden vervangen en moet het gehele systeem worden doorgespoeld.
  • Kapotte verdamper:
    De verdamper bevindt zich achter het dashboard, waardoor het verwijderen van het dashboard en de reparatie veel tijd en arbeidsuren kost.
  • Problemen met bedrading of zekering:
    Deze reparaties zijn meestal minder kostbaar, mits de juiste diagnose wordt gesteld.

Airco reparatie: Voorkomen is beter dan genezen

Een kapotte airco is vervelend, vooral wanneer dit leidt tot dure reparaties. Voorkomen is daarom beter dan genezen. Door de airco op tijd te laten bijvullen en reinigen, kunt u veel problemen en kosten vermijden. Door uw airco regelmatig te laten nakijken en onderhouden bij Mastenbroek Auto's voorkomt u problemen en bespaart u kosten. Mocht een airco-reparatie toch nodig zijn, dan garanderen wij een nauwkeurige diagnose zodat u kosten kunt besparen.

Wilt u uw airco controleren? Maak een afspraak en kom langs.

  • Autocrew
  • Bosch
  • BMW
  • BOVAG
  • RDW
  • EDGe Mobility